Wat Zijn De Bijwerkingen Van Hennep?

Hennep is erg populair geworden, en hoewel het niet hetzelfde is als zijn psychoactieve tegenhanger, krijgt het nog steeds een slechte reputatie en veel mensen weten niet zeker wat hennep nou precies is. Om je te helpen meer te weten te komen over hennep en de veiligheid, hebben we deze eenvoudige gids gemaakt zodat je goed kunt begrijpen wat hennep is, wat het doet en wat de bijwerkingen zijn.

Wat Is Hennep?

What Is Hemp?

Hennep, ook bekend als industriële hennep, is van de plantensoort Cannabis Sativa en wordt gekweekt voor industriële- en gezondheidsdoeleinden. Hoewel het van dezelfde plantensoort is, is hennep geen cannabis of verdovend middel en bevat het niet dezelfde elementen die ervoor zorgen dat cannabis een illegale drug is in veel delen van de wereld. Hennep, aan de andere kant, is een geweldig superfood en werd oorspronkelijk meer dan 10.000 jaar geleden gebruikt, waar de zaden werden geroosterd om in voedsel te worden verwerkt en de plant werd gesponnen tot vezels voor touwen en bouwmaterialen. Hoewel cannabis en hennep wellicht op elkaar lijken, zijn ze toch echt heel verschillend.

Heeft Hennep Bijwerkingen?

Hoewel bekend is dat hennep vele gezondheidsvoordelen heeft, waaronder voor het hart, de huid, het haar, de spieren, de gewrichten en je bloedsomloop, kan het ook wat bijwerkingen hebben, vooral wanneer het op bepaalde manieren wordt ingenomen. Als je de hele vorm inneemt, kun je de volgende bijwerkingen ervaren:

  • Irritatie in de keel
  • Diarree
  • Misselijkheid en overgeven
  • Bradycardie (lage hartslag)
  • Hypertensie (hoge bloeddruk)

De meeste hennep supplementen gebruiken echter geen hele hennep maar de olie uit de zaden of de hele plant (CBD olie) waardoor het een stuk veiliger is om te consumeren. Omdat hennep echter grote hoeveelheden vezels bevat, kan het leiden tot gasvorming, een opgeblazen gevoel en diarree als je iets te enthousiast omgaat met het gebruik.

Voor Wie Is Hennep NIET Geschikt?

Hennep is veilig in het algemeen, maar er zijn sommige groepen mensen die het niet moeten consumeren of eerst met een arts moeten zitten:

  • Vrouwen die zwanger zijn of borstvoeding geven
  • Mensen die medicatie voor hartglycosiden gebruiken
  • Mensen die diuretische medicatie gebruiken

Is Hennep Veilig?

Is Hemp Safe?

Zowel hennepzaden als hennepolie worden al eeuwen gebruikt in traditionele Chinese medicijnen, dus hoewel er misschien niet veel modern onderzoek naar de plant wordt gedaan, kan het gezien worden als goed en effectief. Daarom is hennep veilig om te gebruiken wanneer je de instructies opvolgt en het aanschaft bij een erkende verkopende partij!

Overzicht

Met alle onzekerheid rondom hennep als ingrediënt, vooral de verwarring met cannabis, is het makkelijk om te begrijpen dat mensen veel vragen hebben. Je moet nu echter weten wat hennep is, hoe het verschilt van cannabis en welke mogelijke bijwerkingen je kunt ervaren. Onthoud echter dat bijwerkingen niet voor iedereen gegarandeerd zijn en dat er bij gebruik in afgemeten hoeveelheden, zoals in supplementen, geen problemen zouden moeten zijn!

Andere interessante artikelen

Aanbevolen Producten

Delen met