maandag - vrijdag | 9.00 - 14.00

De 5 ultieme diuretische voedingsmiddelen

Een groot aantal alledaagse voedingsmiddelen bevatten diuretische eigenschappen. Zie onze top 5 ultieme diuretische voedingsmiddelen waarvan de meeste waarschijnlijk al in jouw keuken aanwezig zijn.

Watermeloen
bevat 92% water. Het is daarom de perfecte vrucht voor wanneer je je uitgedroogd voelt. Watermeloenen zijn echter ook uitstekende natuurlijke diuretica en zijn effectief in het verminderen van de waterretentie in jouw lichaam. Daarbij werken ze als krachtige laxeermiddelen en kunnen helpen om het spijsverteringsstelsel te reguleren.

Druiven
hebben vele voordelen. Ten eerste zijn ze erg voedzaam en bevatten ze weinig calorieën waardoor ze een heerlijke, schuldvrije snack zijn. Ten tweede hebben druiven hoge kaliumspiegels tegen een zeer laag natriumgehalte. Dit alleen geeft ze al onweerlegbare diuretische eigenschappen.

Selderij
is vooral bekend voor het tegengaan van hypertensie. De plant wordt ook gewaardeerd vanwege het hebben van weinig calorieën. Daarbij wordt selderij gekenmerkt door een hoog gehalte aan zowel kalium als natrium waardoor het krachtige, diuretische eigenschappen bevat.

Uien
beschikken over vele, gunstige eigenschappen. Degenen die gewend zijn uiensoep ‘s avonds te nemen, zullen jou vertellen hoe goed hun diuretische eigenschappen zijn. Vroeger was het zelfs een gewoonte om een halve ui op de nieren te smeren waarbij de verwijdering van vloeistoffen werd gestimuleerd en vergemakkelijkt.

Asperges
bevatten asparagine, een chemisch actief ingrediënt dat de nieren stimuleert en het voor hen gemakkelijker maakt geaccumuleerde gifstoffen te verwijderen. Verder zijn asperges een rijke bron van vitaminen (B & K) en essentiële mineralen voor het lichaam.

Andere interessante artikelen

Delen met