Werkt Exfoliëren Tegen Striae?

Ongeveer 80% van ons gaat te maken krijgen met striae, terwijl meer dan 50% van de vrouwen al striae ervaart tijdens de zwangerschap. Dus, aangezien het zo'n veel voorkomend probleem is, bestaat er een makkelijke manier om hiermee te dealen? Er zijn tal van crèmes, lotions en procedures om striae aan te pakken, maar wat doet het exfoliëren precies? Nou, wij zijn hier om erachter te komen!

Wat is Striae en Wat Veroorzaakt het?

Striae, ook wel stretch marks genoemd, is een soort littekenvorming op de huid en verschijnt als een lange, smalle streep met een afwijkende tint. Ze worden veroorzaakt doordat de huid te snel uitrekt, met als meest voorkomende redenen een snelle gewichtstoename, zwangerschap of puberteit. Striae komt over het algemeen vaker voor bij vrouwen dan bij mannen, maar het is nog steeds een zeer bekend huidprobleem voor beide geslachten.

Hoe kan exfoliëren helpen?

Exfoliëren is een uitstekende manier om striae op de huid te helpen verminderen. Het proces van exfoliëren werkt om dode huidcellen weg te poetsen en stimuleert de productie van elastine en collageen. Als gevolg hiervan kan het regelmatig exfoliëren van het gebied van de huid met een striae helpen zodat het langzamerhand vervaagt en er weer zoals normaal uitziet.

Exfoliëren werkt het beste als je ze in combinatie gebruikt met andere producten zoals crèmes, olie en lotion. Dit komt omdat het verwijderen van dode huidcellen het mogelijk maakt voor dit soort producten om dieper de huid te penetreren voor een betere werking. Dit kan leiden naar effectievere resultaten.

Tips voor het Exfoliëren van Striae

Gebruik ten eerste een natuurlijke exfoliërende scrub voor striae in plaats van die gevuld met chemicaliën. Dit komt doordat natuurlijke scrubs niet schadelijk zijn voor de huid en ook geen ongewenste irritatie of roodheid veroorzaken. De ingrediënten die deze bevatten, hebben naast exfoliëren ook extra voordelen voor de huid. De meest effectieve ingrediënten voor een goede, natuurlijke bodyscrub zijn koffie, haver en kokosolie. Koffie helpt namelijk de bloedstroom in het gebied te bevorderen om het uiterlijk van de striae van binnenuit te verminderen, haver is zacht en levert voedingsstoffen en kokosolie is erg voedend en hydraterend.

Zorg er ten tweede voor dat je een scrub kiest die mild is en geschikt is voor jouw huidtype. Verschillende scrubs zullen grover of zachter zijn voor de huid en hoewel je wel wat moet doen hebt om de huid goed te exfoliëren, wil je natuurlijk geen irritatie veroorzaken waardoor de striae er erger uit gaat zien. Houd hier goed rekening mee, helemaal als je een gevoelig huidje hebt.

Exfoliëren tijdens zwangerschap

Je kan een natuurlijke scrub gebruiken om je huid te exfoliëren tijdens de zwangerschap. Striae komt vaak voor tijdens de zwangerschap en het wordt aanbevolen om vaak te exfoliëren om de huid gezond te houden en de striae zo goed mogelijk op afstand te houden voordat ze te zichtbaar worden.

Overzicht

Het exfoliëren van de huid is een erg effectieve manier om striae te behandel voor zowel mannen als vrouwen. Zorg er wel voor dat je natuurlijke scrub gebruikt zodat je geen overmatige irritatie en roodheid veroorzaakt want dat maakt de striae alleen maar erger.

Andere interessante artikelen

Aanbevolen Producten

Delen met