Zijn groene koffiebonen veilig?

Groene koffie supplementen

Groene koffiebonen zijn momenteel zeer populair in de wereld van voedingssupplementen, en er is dan ook een aanzienlijke kans dat je wel eens een voedingsspecialist hebt horen spreken over de mogelijkheden en voordelen van groene koffie.

Wellicht worstel je momenteel met een overgewichtprobleem dat maar niet wil verdwijnen. Jouw arts heeft je verteld dat je toch echt je levensstijl moet gaan veranderen, omdat je het risico loopt ernstige aandoeningen op te gaan lopen. Je hebt echter alles al geprobeerd en je geloofd simpelweg niet meer dat je het kan. Wellicht kan groene koffie dan de oplossing bieden die jij nodig hebt.

Een groene koffieboon is een koffieboon die nog niet geroosterd is. Normale koffiebonen zijn geroosterd om die bruine kleur en de juiste smaak te krijgen. Echter heeft dit ook invloed op de voedingswaarde van de koffiebonen.

Hoe werken groene koffiebonen?

Omdat groene koffiebonen niet het geroosterd zijn bevatten ze chlorogeenzuur dat niet meer in de geroosterde boon zit. Het is het chlorogeenzuur dat de belangrijkste bijdrage levert aan gewichtsverlies. Groene koffie bevat ook antioxidanten die kunnen helpen met het voorkomen van vroegtijdige ouderdomsverschijnselen. Ook helpt het tegen diabetes en een te hoge bloeddruk.

Meerdere onderzoeken hebben aangetoond dat groene koffie een effect heeft opgewichtsverlies. Het nemen van groene koffie supplementen kan leiden tot wel een kilo aan gewichtsverlies per week.

Is groene koffie gezond?

Net zoals normale koffie bevat groene koffie cafeïne. Cafeïne brengt vele voordelen met zich mee, maar er zitten ook mogelijke bijwerkingen aan bevonden. Als je een koffiedrinker bent dan weet je al dat er toe kan bijdragen dat je langer dan normaal wakkeer blijft. Wanneer je te veel cafeïne binnenkrijgt, dan kan dit er toe leiden dat je nerveus of angstig wordt. Ook kan het je slaaptrime verstoren, wat kan leiden tot slaapproblemen. Ook kan het de bloeddruk verhogen en schade aanbregen aan het hart- en vaatstelsel.

Met groene koffie supplementen is de kans dat je problemenen met cafeïne krijgt minimaal. Een persoon moet namelijk meerdere malen per dag koffie drinken om die negatieve bijwerkingen te ervaren, en dat zal met groene koffie supplementen niet snel gebeuren.

Een normaal kopje koffie met geroosterde koffiebonen zal namelijk meer dan 100 mg cafeïne per kopje bevatten, en bij speciale brouwsels kan dat zelfs oplopen naar 400 mg. Maar groene koffie supplementen bevatten meestal maar rond de 20 mg cafeïne. Je moet dus bijna 5 keer zo veel groene koffie als normale koffie consumeren voordat je aan dezelfde hoeveelheid cafeïne komt.

Dat neemt echter niet weg dat sommige mensen groene koffie maar beter kunnen vermijden. Net zoals bij iedere vorm van supplementatie zitten er bepaalde risico's aan verbonden. Zo moeten mensen die mogelijk allergisch zijn voor koffie of cafeïne natuurlijk ook groene koffie vermijden. Deze allergie komt weinig voor, maar mensen die het wel hebben kunnen problemen krijgen met de ademhaling wanneer zij groene koffie consumeren.

Ook vrouwen die zwanger zijn of borstvoeding geven zouden geen groene koffie capsules moeten nemen. De meeste fabrikanten van groene koffie producten raden het zelf ook af voor zwangere vrouwen om groene koffie te consumeren. Er is geen bewijs dat groene koffie daadwerkelijjk schade kan brengen aan een zwangere vrouw, maar de fabrikanten willen simpelweg het risico niet lopen.

Ook kinderen zelf zouden uit de buurt moeten worden gehouden van groene koffie. Kinderen hebben welliswaar veel energie nodig, maar cafeïne is niet goed voor hen. Het is dan ook niet veilig om kinderen veel frisdrank te laten drinken, ondanks dat vele ouders daar geen problemen mee lijken te hebben.

Ook mensen met medische aandoeningen, zoals hartklachten of diabetes, dienen groene koffie capsules te vermijden. Als je er toch op staat het te gebruiken, dan kan je het beste eerst met een arts overleggen of het wel verstandig is.

En waar je als laatste rekening mee moet houden, is dat groene koffie er voor kan zorgen dat je ook van bepaalde mineralen in het lichaam zal hebben, zoals selenium, zink, magnesium en ijzer. Wanneer je dus groene koffie gebruikt, is het belangrijk dat je ook voedingsmiddelen consumeert die rijk zijn aan deze voedingsstoffen. Anders kan je ook overwegen om een supplement te nemen.

Conclusie

Als je dus een volwassene bent zonder medische aandoeningen, dan kan je zonder problemen groene koffie capsules consumeren. Het is een veilige en verantwoorde manier om iets meer kilo's te verliezen.

Andere interessante artikelen

Aanbevolen Producten

Delen met