maandag - vrijdag | 9.00 - 14.00

Aminozuren

Wat zijn aminozuren? Twintig procent van het menselijk lichaam bestaat uit proteïne. Eiwitten spelen een belangrijke rol in vrijwel alle biologische processen en aminozuren in voeding zijn de bouwstenen van proteïne. Een groot deel van onze cellen en spieren bestaat uit deze aminozuren. Ze geven structuur aan cellen, transporteren essentiële nutriënten door het hele lichaam en hebben invloed op de staat van de organen, klieren, pezen en bloedvaten. Daarnaast gebruikt het lichaam aminozuren ook voor het genezen van wonden en het repareren van weefsel, en dan met name in de spieren, botten, huid, en haar. Ontdek hier ons assortiment met aminozuren!
Lees meer

Alle producten in deze categorie

Een groot deel van onze cellen, spieren, en weefsel, bestaat uit aminozuren, wat betekent dat aminozuren verantwoordelijke zijn voor vele lichaamsfuncties; zo geven zij structuur aan cellen, transporteren zij voedingsstoffen door het lichaam, en beïnvloeden zij het functioneren van de organen, klieren, pezen, en bloedvaten. Daarnaast zijn zij ook essentieel voor het genezen van wonden en het repareren van weefsel, en dan met name in de spieren, botten, huid, en haar. En als laatste zijn aminozuren in voeding belangrijk voor het verwijderen van afvalstoffen die door de spijsvertering worden geproduceerd.

Meer aminozuren kopen is essentieel

Dat aminozuren een belangrijke rol spelen is langzamerhand bekend geworden, en het toevoegen van extra aminozuren aan je dieet zal een zeer positief effect op je gezondheid hebben. Helaas zijn er vandaag de dag talloze factoren die ervoor zorgen dat we niet genoeg natuurlijke aminozuren binnenkrijgen; het gebruik van fossiele brandstoffen, de hormonen die geven aan vee, het intensieve gebruik van kunstmatige mest, en ook leefgewoontes, zoals roken en drinken, zorgen er allemaal voor dat onze lichamen niet voldoende natuurlijke aminozuren meer kunnen absorberen. Ook de wijze waarop onze voeding bewerkt wordt heeft ertoe geleid dat de hoeveelheid voedingstoffen hierin dramatisch is afgenomen.

Onderzoek heeft aangetoond dat met name oudere mensen vaak lijden aan ondervoeding en een gebrek aan essentiële voedingstoffen. Een tekort aan energie en voedingstoffen, zoals vitamines, aminozuren, en mineralen, zal ertoe leiden dat het lichaam niet langer goed kan functioneren.

Zorg dat je genoeg aminozuren binnenkrijgt

Er is onderzoek wat erop lijkt te wijzen dat vrijwel iedere beschavingsziekte het gevolg is van gebreken in onze stofwisseling, en de beste aminozuren spelen een cruciale rol bij het herstellen van deze gebreken.

Een volwassen man moet ongeveer 120 tot 130 gram aminozuren kopen in zijn lichaam hebben. Wanneer wij proteïnen consumeren, worden deze afgebroken door de spijsvertering totdat er alleen nog maar aminozuren over zijn. Deze aminozuren worden vervolgens weer door het lichaam zo in elkaar gezet dat ze voor het lichaam als nieuwe proteïnen kunnen dienen. Dit complexe proces heeft ‘proteïne biosynthese’ en onze complete voorraad aan aminozuren wordt drie tot vier keer per dag volledig vervangen. Het is belangrijk dat je lichaam gedurende de dag genoeg aminozuren in voeding en proteïnen binnenkrijgt om dit te realiseren. Dit kan gebeuren door een combinatie van proteïnerijke voeding, en proteïnesupplementen.

Het doel is om je aminozuren poel op peil te houden, en ook om ervoor te zorgen dat je alle aminozuren in voeding hebt. Als bepaalde typen amino acids ontbreken, dan zal de productie van proteïnen worden vertraagd, en zullen allerlei lichaamsprocessen dus minder goed functioneren.

Oudere mensen zijn niet de enige die vaak last hebben van een aminozurentekort; ook jonge mensen hebben vaak last van de tekorten van voedingsstoffen, wat tot allerlei problemen kan leiden, zoals gewichtsproblemen, haaruitval, huidproblemen, slaapproblemen, stemmingswisselingen, erectiestoornissen, diabetes, hart- en vaatziektes, en artritis.

Aminozuren en fitness

Aminozuren kopen worden dus door het lichaam gebruikt om proteïnen samen te stellen, en deze vervolgens ergens binnen het lichaam in te zetten. Wat er precies met de proteïnen gebeurt, is afhankelijk van wat het lichaam op het moment nodig heeft. Direct na een workout, wanneer de spieren een grote behoefte aan voedingsstoffen nodig hebben en ook hun doorbloeding op z’n hoogst is, dan zullen de proteïnen voornamelijk naar de spieren gaan om hen te helpen bij het herstel en de groei. Echter zal een eiwitrijke maaltijd niet snel genoeg verwerkt worden door de spijsvertering om de spieren daadwerkelijk te helpen groeien. Ook zal het verteringsproces de bloedsomloop wegleiden van de spieren, naar de darmen. Zo zal dus een groot aandeel van de winst na een workout, verloren gaan.

De meest betrouwbare wijze om snel de beste aminozuren te introduceren in de bloedbaan, is door middel van aminozuur tabletten. Het voordeel van deze supplementen is dat deze weinig vertering vereisen, en dus snel opgenomen kunnen worden door het lichaam. Aangezien de aminozuren in voeding niet gebonden zijn aan andere moleculen, kunnen ze snel door de maag en de darmen heen, en zo opgenomen worden door het lichaam. Deze snelle absorptie door het lichaam voorkomt de afbraak van spieren na een workout, en zo kan jij het maximale uit een fitnesssessie halen.

Wanneer het niet genoeg energie heeft zal het lichaam beginnen met het afbreken van spiermassa als een bron van energie bij zware inspanningen. Deze vorm van spierafbraak gebeurt wanneer aminozuren in voeding uit de spieren worden gehaald, om vervolgens als brandstof te worden ingezet. Deze spierafbraak wordt dus voorkomen door genoeg aminozuren kopen in het lichaam te hebben tijdens een workoutsessie. Bij genoeg aminozuren hoeft het lichaam geen spieren af te breken voor energie, en kan je dus werken aan het vergroten en versterken van je spieren.

Aminozuren en afvallen

Aminozuren, vitaminen, en mineralen, spelen allemaal een belangrijke rol bij gewichtsverlies. Of het nu gaat om aankomen of afvallen, ons gewicht wordt voor een groot deel bepaald door onze hormonale huishouding. De sleutel tot gewichtsverlies licht dan ook bij de aanvoer van aminozuren kopen die het lichaam nodig heeft om vetverbrandende hormonen te produceren op een natuurlijke wijze.

Een belangrijk vetverbrandend hormoon is het groeihormoon somatropine. Wij produceren dit hormoon terwijl we slapen. Somatropine stimuleert de synthese van proteïnen en stimuleert de vetverbranding. Mensen met overgewicht hebben vaak een lage concentratie aan somatropine, wat het voor hen lastig maakt om gewicht te verliezen. Het kopen en innemen van dit groeihormon is echter zeer duur, en kan alleen gebeuren onder medisch toezicht. Het is dan ook veiliger en goedkoper om het lichaam te stimuleren om dit hormoon zelf te produceren. Hiervoor is het innemen van bepaalde amino acids nodig.

De amino acids die bijdragen aan de productie van somatropine zijn:

  • Arginine
  • Glutamine
  • Methionine

Daarnaast is er nog vitamine B6, vitamine B12, en zink nodig.

Ook hebben sommige mensen last van een tekort aan carnitine. Carnitine is een proteïne, gemaakt van lysine en methionine, en functioneert als een transporteur van voedingsstoffen door het lichaam. Carnitrine transpoort vetzuren en zorgt ervoor dat deze snel verbrand worden. Een hoge concentratie aan carnitrine leidt dus tot meer vetverbranding, in plaats van vetopslag. Carnitrine staat dan ook bekend als een vetverbrander. Mensen met obesitas hebben dan ook vaak last van een tekort aan carnitine.

Onderzoek heeft aangetoond dat de carnitine concentratie in het lichaam een belangrijkere indicator voor mogelijke obesitas is, dan de hoeveelheid vet en calorieën die iemand mogelijk consumeert. Een tekort aan carnitine zal de vetafbraak verminderen, en dus leiden tot meer vetopslag in het lichaam. Ook reguleert carnitine de stofwisseling. Ook draagt een tekort aan carnitine bij aan verminderde lichaamsprocessen. Ook draagt carnitine bij aan gewichsbalans bij mensen. Onderzoek heeft aangetoond dat het innemen van carnitine supplementen bijdraagt aan significant gewichtsverlies.

Een ander aminozuur, glutamine, vermindert de opslag van vet in het lichaam. Glutamine kan namelijk worden omgezet in glucose, zonder daarbij de en insuline percentages te beïnvloeden. Het draagt dus bij aan de energietoevoer, zonder bij te dragen aan vetopslag. Het vermindert dus de vetopslag en helpt bij het beter reguleren van gewicht. Een onderzoek heeft aangetoond dat glutamine supplementen bijdragen aan vetverlies. Ook vermindert glutamine de behoefte aan suiker en alcohol.

En als laatste zijn ook vitamines en zink belangrijk bij vetverbranding. Vitamine B is zeer nuttig wanneer je probeert af te vallen, aangezien vitamine b het lichaam stimuleert om vet af te breken. Daarnaast zijn vitamines verantwoordelijk voor het beheer van de stofwisseling. Ook zet vitamine B2 proteïnen snel om in energie, en voorkomt het zo onnodige vetopslag. Zink draagt ook bij aan het verwerken van vet en is cruciaal voor het goed functioneren van de stofwisseling. Aminozuren kopen kan dus alleen bijdragen aan gewichtsverlies, als er ook genoeg vitaminen en zink zijn.

Aminozuur tabletten

Voor sporters, bodybuilders, en atleten zijn met name drie amino acids belangrijk: isoleucine, leucine, en valine, die bekend staan als Branched-Chain Amino Acids (BCAA’s). Deze beste aminozuren kopen hebben speciale kwaliteiten die hen onderscheiden van andere amino acids. BCAA’s spelen een belangrijke rol bij aan het aanmaken van spiermassa. Ze dragen bij aan betere proteïne synthese na een workout, zorgen ervoor dat spieren sneller hersteld zijn na een workout, en voorkomen mogelijke spierafbraak. Ook geven BCAA’s je extra uithoudingsvermogen. Een hoge

concentratie aan BCAA’s tijdens een workout, zorgt ervoor dat je langer en beter kan presteren. Dus waarom zou je aminozuur tabletten nemen?

Snellere Vetverbranding – BCAA’s stimuleren de afbraak en verbranding van vet. Dit heeft het dubbele voordeel dat niet alleen je sneller vet kwijt raakt, maar ook dat je spieren minder snel zullen worden afgebroken.

Minder vermoeidheid – BCAA’s hebben het vermogen om jou langer fit te houden, en vermoeidheid uit te stellen. Wanneer je BCAA-concentratie omlaag gaat, gaat het ook het vermogen om de concentratie erbij te houden ook achteruit. BCAA’s zorgen er dus voor dat je gedurende de gehele workout scherp blijft.

Toegenomen mentale focus – een hoge concentratie BCAA’s zorgt ervoor dat je geheugen en denkvermogen langer scherp blijft. Gedurende langdurige wedstrijden kan dit de sleutel tot de overwinning zijn.

Het spaart de spieren – een workout beschadigt de spieren, en amino acids helpen bij het herstel ervan. BCAA-supplementen helpen je zo bij het aanmaken van spiermassa, en het snel herstellen na een workout.

Conclusie

Er zijn dus genoeg redenen waarom natuurlijke aminozuren in voeding een belangrijke bijdrage leveren aan onze gezondheid. Overweeg dan ook eens rond te kijken op WeightWorld NL, om te zien wat zij zoal bieden aan aminozuur tabletten.

Wij maken u erop attent dat de resultaten van onze producten per individu kunnen variëren. Het wordt aanbevolen deze producten te gebruiken naast een voedzaam gebalanceerd dieet en regelmatige lichaamsbeweging. Alle klant beoordelingen op deze website zijn oprecht.