maandag - vrijdag | 9.00 - 14.00

Superfoods

Superfoods zijn voedingsmiddelen voornamelijk gebaseerd op planten, vis, en melkproducten. Ze bevatten een hoge concentratie aan voedingsstoffen en worden daardoor gezien als goed voor de gezondheid. Er zijn geen vaste criteria die bepalen wanneer iets een superfood dieet is, maar hoe meer voedingsstoffen en in de superfood zitten, hoe beter het kan zijn voor je lichaam. Maar hoe consumeer je elke superfood op de planeet zonder jezelf helemaal vol te proppen? Nou, niet! Tegenwoordig zijn supplementen er als handige aanvulling van je dieet die verpakt zitten met nutriënten. Ze fungeren niet als alternatief, maar juist als aanvulling op je dieet. Shop hier ons assortiment.
Lees meer

Alle producten in deze categorie

Banner superfoods - Achtergrond met allemaal superfoods en daarover heen als tekst Superfoods

Wat is een superfood?

Superfoods zijn voedingsmiddelen met zeer hoge concentraties aan voedingsstoffen en kunnen bijdragen aan de algehele gezondheid. Wanneer je veel fruit en Superfoods eet, kun je voldoende vitamine binnenkrijgen waardoor extra supplementen niet meer nodig zijn. Echter hebben we daar niet altijd tijd voor en kunnen voedingssupplementen of extra vitaminen een handig alternatief zijn.

Superfoods worden zo genoemd vanwege hun ‘super’ concentraties aan voedingstoffen. Superfoods groeien over de gehele wereld, waar zij onafhankelijk kunnen overleven zonder menselijke tussenkomst. Ze worden gekenmerkt door vele unieke eigenschappen en meerdere, voedzame bestandsdelen.

Er zijn vele verschillende soorten superfoods; sommigen zijn rijk in voedingsstoffen die goed kunnen zijn voor de huid en het haar, terwijl anderen voornamelijk rijk zijn aan antioxidanten die kunnen helpen tegen vrije radicalen. Veel mensen gebruiken dit als middel om een gezonde levensstijl te verkrijgen en daarmee ziektes te verminderen en voorkomen. Dit geld ook voor ouderdomsgebreken. De meeste superfoods zijn rijk aan vitaminen, mineralen, essentiële vetzuren, enzymen en andere gunstige voedingsstoffen. Deze voedginsstoffen kunnen daarmee bijdragen aan een betere gezondheid met meer energie.

Superfoods klinkt wellicht als een recente modegril, maar de voedingsmiddelen waar het om gaat, groeien al lang op deze planeet. Ze worden al duizenden jaren gebruikt door mensen over de gehele wereld en de westerse wereld doet steeds meer onderzoek naar deze heilzame eigenschappen. Hierbij proberen we zo veel mogelijk te leren van wat er in andere delen van de wereld al bewezen is.

Infographic superfoods - Alle superfoods met daarbij hun eigenschappen en voordelen

Vruchten, Bessen, Oliën, Noten, Zaden, Supplementen, Kruiden, En Groenten

Superfood producten kunnen verdeeld worden in vijf categorieën; het zijn vruchten en bessen, gezonde oliën, noten en zaden, supplementen en kruiden en groenten.

Frambozen, bramen en blauwe bessen bij elkaar op een witte achtergrond
Vruchten en Bessen

Bepaalde typen vruchten en bessen bevatten zeer hoge concentraties aan antioxidanten. Antioxidanten kunnen het lichaam beschermen tegen vrije radicalen en voorkomen zo vroegtijdige ouderdomsverschijnselen.* Vruchten en bessen zoals açai bessen, baobab, garcinia cambogia, en guaraná, hebben niet alleen een heerlijke smaak, maar zijn ook gezond om te eten.

Vijf flessen met daarin verschillende soorten olie - zonnebloemolie en peperolie bijvoorbeeld
Gezonde Oliën

Gezonde oliën kunnen bijdragen om in je balans te brengen van de vetzuren in het lichaam. Goede voorbeelden van superfood oliën zijn visolie, pompoenzaadolie, kokosolie, avocado-olie, en vlaszaadolie. Zij zijn zeer rijk in vitaminen en andere voedingsstoffen. Zij zijn dan ook gezonde alternatieven voor het koken en frituren.

Een hoopje met verschillende soorten nootjes op een witte achtergrond
Noten en Zaden

Noten en zaden, zoals Braziliaanse noten, pompoenzaden, en cacaobonen zijn zeer rijk aan voedingsstoffen en zijn dan ook perfect als ‘superfood snacks’. Ze kunnen weliswaar een hoog vetpercentage hebben, maar zij kunnen daardoor wel de eetlust verminderen.*

Verschillende soorten blaadjes zoals moringa, groene thee, groene koffie en glucomannan
Supplementen en Kruiden

Er worden ieder jaar nieuwe superfood dieet supplementen en kruiden ontdekt. Denk hierbij aan: kurkuma, maca, ginseng, suma, en vele anderen. Met hun toenemende populariteit en lage prijzen is het nog nooit zo makkelijk geweest om te beginnen met het eten van superfood producten.

Groente bij elkaar: Sla, wortel, prei, tomaat, augurk en avocado
Groenten

Groenten die vallen onder de term superfoods zullen bij de meeste mensen al bekend zijn. Het gaat om groenten zoals broccoli, pompoen en wortelen. Meer exotische groenten zijn fenegriek. Allemaal zeer voedzaam en kunnen zonder problemen regelmatig gegeten worden.

Waarom superfoods toevoegen aan je dieet?

Het dagelijks eten van gezonde maaltijden kan soms een uitdaging zijn. Dankzij de industriële landbouw en het bewerken van voedingsmiddelen, zijn sommigen mensen van mening dat onze voedingsmiddelen minder voedzame kwaliteiten bevat als vroeger. Echter zijn we ons wel steeds meer bewust van wat goed en niet goed is voor het lichaam. Zodat we daarop ons dieet kunnen afstemmen. Dit zou een plausibele verklaring zijn voor de stijgende vraag naar voedingssupplementen en multivitaminen. Maar we weten inmiddels ook dat ernstige tekorten niet alleen maar door voedingssupplementen kunnen worden aangevuld. Het zal dus altijd een zoektocht blijven naar de juiste combinatie tussen gemak en vers producten om een gezonde levensstijl te behouden en verkrijgen.

Goede voeding is complex. Laboratoria gespecialiseerd in voeding spelen hier continue op in. Zo is het voor vele vitaminen ook nodig dat bepaalde vetzuren aanwezig zijn voor hun opname door het lichaam. En veel mineralen kunnen niet worden opgenomen door het lichaam vanwege de aanwezigheid van andere mineralen, dat vaak het geval is bij vele supplementen. Ook kunnen sommige voedingsstoffen in te hoge concentraties voorkomen bij bepaalde supplementen of lukt het onze lichamen niet hen op te nemen vanwege de chemische constructie van de supplementen.

Daarom vinden we het belangrijk om de juiste voedingsstoffen uit de natuur te halen en dit te combineren met superfoods in het dieet. Deze goedkope superfoods bij WeightWorld kunnen bijdragen aan dat jij de juiste voedingsstoffen binnenkrijgt.

Een goede reden om biologische superfoods aan je dieet toe te voegen, is de hoge mate waarin superfoods kunnen bijdragen aan een gezonde levensstijl. De meeste mensen willen deze verandering in leefgewoonte maken om er uiteindelijk energie en sterker immuunsysteem voor terug te krijgen. Maar denk ook factoren die spelen bij het ouder worden: hart- en vaatstelsel, de spijsvertering, concentratie hormoonproductie. De meeste van onze superfoods zijn op een biologische en duurzame wijze geteeld, zonder hormonen, pesticiden of chemicaliën.

Superfoods staan er dus om bekend grote voedingswaarde te hebben en aan de algehele gezondheid bij te kunnen dragen. Hier zij de vele manieren waarop superfoods de gezondheid verbeteren.

Groen pap met daarin kiwi, aardbeien, granen en blauwe bessen
Verbeteren Voeding

Alle superfoods zijn rijk aan de voedingsstoffen die het lichaam nodig heeft en bevatten ook nog eens weinig vet en bewerkte suikers.

Een houte plank met daarop een cirkel van appel schijfjes met in het midden een hele appel
Kan immuunsysteem versterken

De voedingsstoffen in superfoods kunnen ervoor zorgen dat jou immuunsysteem sterk en gezond blijft, zodat je minder snel een koudje of koorts zal vatten.*

Zijkant van een sandwich met bruin brood en groente ertussen
Bestrijden Vrije Radicalen

Superfoods zijn rijk aan antioxidanten die kunnen helpen gezond te blijven en je te beschermen tegen vrije radicalen.

Roze schaaltje met daarin roze yoghurt versierd met fruit zoals aardbeien, blauwe bessen en granen
Gezond lichaam

Door bewust bezig te zijn met voeding, moet je soms jouw snacks laten staan. De voedingsstoffen, vezels en goede vetzuren in de superfoods kunnen als ze als alternatief voor snack genomen worden, bijdragen aan een gezonde levensstijl.

Verschillende soorten fruit neergelegd in de vorm van een hart
Gezond hart

Een gezonde levensstijl met niet teveel vetten kunnen beschermen tegen een hoog cholesterolgehalte. Superfoods bevatten weinig vetten en daardoor geen bedreiging voor het cholesterolgehalte. Dit is belangrijk voor een gezond hart- en vaatstelsel.

Hout schaaltje met paarse vloeistof versierd met aardbeien, blauwe bessen en pijnboompitten
Kan Energie Verhogen

Superfoods kunnen ervoor zorgen dat je minder calorieën binnen krijgt als je daardoor de snack weglaat. Omdat het veel voedingsstoffen heeft, kan lichaam meer energie ter beschikking stellen.

Een wit schaaltje met havermout versierd met banaan, blauwe bessen en granen
Remmen de Eetlust

Superfoods zijn rijk aan proteïnen, vezels en goede vetzuren. Sommige superfoods zoals bijvoorbeeld Glucomannen kunnen het gevoel van verzadigdheid positief beïnvloeden. Zo kun je de eerste stap zetten om die onnodige snack en vreetbuien tegen te gaan.

Wit schaaltje met daarin bruine yoghurt versierd met mango en verschillende granen en zaden
Houden de Huid Jong

De antioxidanten in een superfood dieet kan de huid beschermen tegen schade. De vele vitaminen kunnen er dan voor zorgen dat de huid sterk en flexibel blijft. Deze combinatie kan bijdragen aan een egale en gezonde huid.*

Een superfood dieet – met de dag populairder

Vandaag de dag krijgen biologische superfoods ook veel aandacht vanuit de medische wetenschap vanwege de vele voordelen die zij hebben voor de gezondheid. Nu meer en meer mensen gebruik gaan maken van de ongelofelijke voordelen van deze unieke, heerlijke, organische en duurzame voedingsmiddelen. De hoge dichtheid aan voedingsstoffen betekent dat de beste superfoods ook in de medische wereld zeer nuttig kunnen zijn.

Maar ook buiten de medische wereld neemt de populariteit toe. Iedere week lijkt er wel weer een nieuwe superfood te worden ontdekt. Sommigen van deze zijn redelijk alledaags en makkelijk te verkrijgen in de supermarkt, terwijl anderen meer exotisch zijn en alleen in speciale winkels te vinden zijn, En dan zijn er nog superfoods waarvan je nauwelijks zou verwachten dat zij daadwerkelijk te eten zijn.

Rauwe superfoods

De reden dat goedkope superfoods nu zo populair zijn, is omdat mensen zich er steeds meer bewust van zijn hoe belangrijk een gezond lichaam is. Zelfs wanneer je gezond eet, zullen de gebruikelijke groenten en vruchten je niet altijd voldoende voedingstoffen geven. Maar overige factoren moeten ook niet onderschat worden: stress, milieuvervuiling en onze voedselbereidingsmethoden.

Mensen kiezen nu voor een superfood dieet, zodat hun lichamen weer alles krijgen wat ze nodig hebben en zodat de kans op ziekten aanzienlijk kleiner wordt. Mensen kunnen zich dankzij goedkope superfoods gelukkiger, gezonder en vaak ook mooier voelen.*

Een superfood voor het afvallen

Jouw lichaam heeft het krachtige vermogen om zichzelf te genezen en voor zichzelf te zorgen. Echter kan het soms voorkomen dat, door een gebrek aan de juiste voedingsstoffen, jouw lichaam niet altijd optimaal kan functioneren. Je kan dan in de verleiding komen om dit tekort te compenseren met ongezonde voeding, waardoor je extra kilo's ontwikkeld.

Superfoods kunnen bijdragen aan een gezond lichaam en eetgewoontes dat tot gevolg gewichtsverlies kan hebben. Gezonde voedingsstoffen met weinig calorieën is handig voor een gezond dieet als je wil afvallen. Door het eten van biologische superfoods kan je trek tegen gaan. waardoor je dus minder hoeft te eten. Het gaat dus niet alleen om minder eten, maar om meer selectief eten. Een superfood dieet is namelijk rijk aan vezels, water, en proteïnen. Het stimuleren van de verzadigdheid kan dus een strategie zijn. Hierdoor kun je dan makkelijk minder snacken en ongezond eten.

De beste superfoods kunnen je ook meer energie geven. Dat is dus ideaal wanneer je meer wil gaan sporten. Meer sporten kan tot het verhogen van het metabolisme dat gewichtsverlies tot gevolg kan hebben. Het positieve effect van sport gaat natuurlijk verder. Endorfine heeft een positief effect op de geestelijke gesteldheid en slaapgewoontes. Hierdoor kan het makkelijker worden om een dieet vast te houden en om regelmatig te sporten.

Banner superfood dieet - Probeer ook een superfood dieet met daaronder verschillende voordelen van dit dieet

Superfood voedingssupplementen

De meeste biologische superfoods zijn beschikbaar in de vorm van droge poeders of tabletten. Zij kunnen dan ook gemakkelijk gecombineerd worden met je dagelijkse maaltijden. Zo kunnen de superfood poeders toegevoegd worden aan smoothies en drankjes of kunnen ze toegevoegd worden aan een maaltijd. Zo krijg jij razendsnel al je nodige voedingsmiddelen binnen.

Door het combineren van meerdere superfood poeders kan je een krachtige powershake maken. Superfood smoothies kunnen dan ook een uitstekende basis voor een voedzaam dieet. Alles op jouw nieuwe doelstellingen te behalen.

Goedkope superfoods bestellen

Op WeightWorld NL hebben wij een groot aanbod aan superfood producten ter beschikking. Van supervruchten en –groenten, zoals garcinia cambogia en açai bessen, tot kruiden en andere middelen, zoals fenegriek en actieve kool. Kijk dus verder op WeightWorld NL, en wellicht zit er ook iets wat jou kan helpen.

Wij maken u erop attent dat de resultaten van onze producten per individu kunnen variëren. Het wordt aanbevolen deze producten te gebruiken naast een voedzaam gebalanceerd dieet en regelmatige lichaamsbeweging. Alle klant beoordelingen op deze website zijn oprecht.