maandag - vrijdag | 9.00 - 14.00

Fitness

Het wordt in het algemeen aangeraden om minstens 30 minuten per dag intensief te bewegen. Fitness is iedere vorm van lichaamsbeweging waarmee de fysieke gesteldheid en algehele gezondheid wordt verbeterd. Het wordt gedaan om verschillende redenen, waaronder het vergroten en ontwikkelen van de spieren, het voorkomen van ouderdomsklachten, het versterken van het cardiovasculaire systeem, het verbeteren van je sportvaardigheden, gewichtsverlies, of gewoon voor de fun. Trainen is een ongelooflijk goede uitlaatklep waar jij echt even al je energie in kwijt kunt en veel voldoening uithaalt. Maar soms bereik je een plateau. Een punt waarop je denkt niet verder te kunnen. Daarom kan ieder lichaam wel een steuntje in de rug gebruiken. Ontdek hier ons assortiment met fitnessproducten.
Lees meer

Alle producten in deze categorie

Frequent en regelmatige lichaamsbeweging stimuleert het immuunsysteem en helpt bij het voorkomen van welvaartsziektes, zoals cardiovasculaire aandoeningen, diabetes, en overgewicht. Ook helpt het bij het voorkomen van stress en depressie, verbetert het de slaapkwaliteit, en functioneert het als een niet-medicinaal slaapmiddel en helpt het zo tegen slapeloosheid. Ook bevordert fitness een positief zelfbeeld, geeft het meer zelfvertrouwen, zorgt het voor een betere mentale gezondheid, versterkt het de spijsvertering, helpt het tegen constipatie en winderigheid, vergroot het je vruchtbaarheid, en geeft het je meer seks-appeal en aantrekkingskracht.

Type fitness

Fitness kan in drie soorten categorieën worden opgedeeld. Ieder van deze type fitness heeft op een andere manier effect op het menselijk lichaam.

Aerobische oefeningen

Aerobische oefeningen zijn oefeningen waarbij je grote spiergroepen gebruikt, en die er toe leiden dat het lichaam meer zuurstof gaat gebruiken, dan dat het doet in ruststand. Het doel van aerobische oefeningen is om het uithoudingsvermogen van het cardiovasculaire systeem te verbeteren. Voorbeelden van aerobische oefeningen zijn: fietsen, zwemmen, snel wandelen, touwspringen en roeien.

Anaerobische oefeningen

Anaerobische oefeningen, wat zowel kracht- als weerstandoefeningen omvat, hebben als doel het verstevigen, versterken, en vergroten van de spieren. Ook dragen zij bij aan sterkere botten, een betere lichaamsbeweging, en algehele coördinatie. Voorbeelden van krachtoefeningen zijn: push-ups, pull-ups, lunges, en biceps-curls. Anaerobische oefeningen omvatten ook gewichtheffen, functioneel trainen, interval trainingen, sprinten, en high-intensity interval training voor het grotere spierkracht.

Flexibiliteitsoefeningen

Met flexibiliteitsoefeningen rek en versterk je de spieren. Oefeningen zoals rekken, helpen bij het verbeteren van de flexibiliteit van de gewrichten, en houden de spieren soepel. Het doel van flexibiliteitsoefeningen is om de bewegingsvrijheid te vergroten, en de kans op blessures te verkleinen. Door steeds flexibiliteitsoefeningen te doen kun je steeds een stapje hoger gaan bij elke workout om hier zoveel mogelijk uit te halen.

Effect op de gezondheid

Fitness is belangrijk voor het behouden en verbeteren van de fysieke gesteldheid. Het draagt ook bij aan een gezond gewicht, een goede spijsvertering, het opbouwen en onderhouden van een goede botdichtheid, spierkracht, en soepelheid in de gewrichten. Ook bevordert het een goede, mentale gezondheid en versterkt het het immuunsysteem. Onderzoek heeft ook aangetoond dat regelmatige lichaamsbeweging de levensverwachting vergroot en de levenskwaliteit verbetert. Mensen die regelmatig aan lichaamsbeweging doen, hebben een langere levensverwachting dan mensen die dat niet doen. Ook vermindert fitness de kans op ouderdomskwalen en vermindert het de kans op infecties. Wie op middelbare leeftijd regelmatig sport, zal daar op latere leeftijd veel baat bij hebben.

Het effect van fitness zal echter per persoon verschillen: de meeste mensen mensen zullen hun conditie enigszins omhoog zien gaan dankzij aerobische oefeningen, en sommigen kunnen hun zuurstofinname zelfs verdubbelen. Het vergroten van de spieren is voornamelijk afhankelijk van het dieet en je voedingspatroon. De genetische variatie op het gebied van lichaamsverbetering is ook een van de belangrijkste verschillen tussen topatleten en de rest van de mensenmassa.

Effect op het cardiovasculaire systeem

Het is bekend dat regelmatige lichaamsbeweging een positieve invloed heeft op het cardiovasculaire systeem. Het cardiovasculaire systeem betreft het hart en de longen. Er is een directe correlatie tussen regelmatige lichaamsbeweging en cardiovasculaire gezondheid, en tussen een sedentaire levensstijl en een vergrote kans op hart-en-vaatziektes. Door meer aan cardio te doen verbeter je je uithoudingsvermogen en zorgt je ervoor dat je een regelmatige hartslag krijgt.

Effect op het immuunsysteem

Er zijn talloze onderzoeken die bevestigen dat regelmatige fitness een enorme boost geeft aan het immuunsysteem. Door meer aan fitness te doen zit je beter in je vel en voel je je fitter. Door te sporten heb je de mogelijkheid om van je stress af te komen, wat een positieve werking heeft op je immuunsysteem. Door elke dag een uur te wandelen geef je al een grote boost aan je immuunsysteem. Drink daarnaast veel water, hanteer een gezonde voeding en neem fitness supplementen om je immuunsysteem zo goed mogelijk haar werk te laten doen.

Ter voorkoming van kanker

Ook is aangetoond dat er een relatie bestaat tussen regelmatige lichaamsbeweging, en een kleinere kans op kanker. Met name de kans op borst- en darmkanker wordt significant vermindert door middel van fitness. Door meer te sporten verbeter je de werking van het immuunsysteem, wat ervoor zorgt dat de afweer tegen ziekteverwekkers toe neemt. Daarnaast zorgt een goede conditie ervoor dat er meer en betere cellen worden aangemaakt, wat een gezonde celdeling bevordert en zo de vorming van een tumor (ongeremde celdeling) bestrijdt.

Voeding en herstel

Goede voeding is belangrijk voor de gezondheid en het herstel na de fitness. Bij intensieve lichaamsbeweging is het belangrijk om een goed eetpatroon te onderhouden, zodat het lichaam de juiste voedingsmiddelen binnenkrijgt die het nodig heeft. Zo wordt het lichaam ondersteund gedurende de herstelfase na een intensieve activiteit. Hierdoor voorkom je misselijkheid en voel je je beter na je workout. Daarnaast heeft gezonde voeding ook weer invloed op de positieve werking van je immuunsysteem.

Actief herstel wordt aanbevolen, omdat dat ervoor zorgt dat de melkzuur sneller uit het bloed en de spieren verdwijnt. Het snel verdwijnen van de melkzuur zal de lichaamstemperatuur ook weer doen dalen, wat goed is voor het immuunsysteem en de gezondheid.

Fitness tips

Ben jij regelmatig te vinden in de sportschool ,maar lijken er maar geen merkbare verbeteringen te komen? Vele mensen lijken maar niet hun doelen te bereiken, ondanks hun toewijding en inzet. Dan kan het zijn dat er wat schort aan je training. Naast het volgen van een gezond dieet, sporten en het nemen van fitness supplementen, volgen hier nog een aantal tips om het maximale uit je fitness te halen.

Gezond eten

Iedere trainer zal je vertellen dat, ongeacht je fitnessdoelen, gezond eten het belangrijkste is als het gaat om het verbeteren van je sportprestaties. Voeding is de brandstof van je lichaam, en zonder goede voeding zal je blijven hangen op je huidige niveau. Eet een uitgebalanceerd dieet van fruit, groentes, koolhydraten, proteïnen, en visolie. Hierdoor krijg je meer energie en voel je je fitter, waardoor beweging bevorderd wordt.

Goede voorbereiding

Goede voorbereiding is altijd belangrijk. Door iedere dag al je maaltijden van te voren te plannen, vermijd je fastfood en sla je geen maaltijden over. Het ontbijt is de belangrijkste maaltijd van de dag. Zorg ervoor dat je lichaam die branstof binnenkrijgt om de stofwisseling op pijl te houden. Hierdoor kun je tijdens je workout je maaltijd verbranden en kun je daarnaast misselijkheid en hevige vermoeidheid voorkomen.

Eet meer

In plaats van slechts drie maal per dag te eten, wordt het aangeraden om wellicht vijf keer te eten. Twee kleine maaltijden tussendoor houden de stofwisseling actief, zodat je ook sneller vet verbrandt. Dit zorgt er ook voor dat er tijdens het sporten voedsel te verbranden valt. Eet gezonde maaltijden en zorg voor gezonde tussendoortjes om ook de juiste voedingsstoffen binnen te krijgen. Voedingsstoffen die zorgen voor meer energie en voor een gezonde werking van de stofwisseling. Fitness supplementen kunnen hierbij ook helpen.

Matig je porties

Wanneer je meer gaat eten, is het echter wel belangrijk om je porties te matigen. Zorg er voor dat je kleinere borden en koppen gebruikt, en dat je dus niet te veel gaat eten. Maak gebruik van fitness supplementen om hierbij hulp te verkijgen. Het is beter om kleinere porties ongeveer vijf keer per dag te consumeren. Dit om je stofwisseling en spijsvertering op peil te houden en te zorgen dat je de hele dag door eten kunt blijven verbranden.

Eet met een doel

Alles wat je eet moet positieve voedingswaarde voor jouw lichaam hebben, zoals energie voor je workouts, of herstel in de avond. Eet dus geen voedingsmiddelen zonder voedingswaarde. Door voedsel te eten met een voedingswaarde zorg je ervoor dat je lichaam alle stoffen binnenkrijgt die het nodig heeft voor een gezonde werking. Dit is vooral belangrijk voordat je begint met je workout in combinatie met fitness voedingssupplementen. Je kunt het ook consumeren als drankje, denk hierbij aan bijvoorbeeld een gezonde smoothie. Naast dit dieet kun je ook verschillende fitness supplementen nemen om je fitness ervaring te verbeteren.

Geef jezelf genoeg rust

Spieren groeien buiten de sportschool, na je workout. Geef jezelf dus genoeg rust en geef je spieren genoeg proteïnen zodat ze goed kunnen herstellen en versterken. Wanneer je na je workout geen rust neemt kan dit negatieve gevolgen heb je op je volgende workouts. Door niet voor 100% te herstellen, geef je je lichaam niet de mogelijkheid om zich te versterken voor je volgende workout.

Maximale range of motion

Range of Motion verwijst hier naar de beweging gedurende een oefening. Zorg er altijd voor dat je de grootste mogelijke range of motion maakt, zodat je spieren meer werk per rep doen. Zo plaats je meer stress op je spieren, waardoor ze zich sneller zullen gaan verbeteren. Dit zorgt ervoor dat je bij de volgende workouts steeds meer uit jezelf kunt halen. Dit zorgt ervoor dat de ververbranding toe kan nemen, doordat je steeds verder kunt gaan tijdens je workout en dit langer vol kunt houden. Fitness supplementen kunnen hierbij hulp bieden.

Kies het juiste gewicht

Pak een gewicht waardoor je tussen de 30 en 40 seconden uiteindelijk zult falen. Als je daarvoor al faalt, dan is je gewicht te zwaar, en daarna is het licht. Zorg ervoor dat je dit rustig opbouwt om blessures te voorkomen. Doe het stap voor stap, zodat je lichaam de mogelijkheid krijgt om de volgende keer steeds een stapje verder te gaan. Ga niet te snel voor een te zwaar gewicht, dit kan namelijk voor blessures zorgen en heeft een negatieve invloed op je volgende workout.

Vermijd cardio bij spieropbouw

Mocht je bezig zijn met het opbouwen van je spieren, dan is het het beste om cardio oefeningen te vermijden. Een lichte jog van 20 minuten per week kan geen kwaad, maar anders verbrandt je teveel calorieën. Bij het opbouwen van de spieren is het naast het hebben van de juiste workout ook belangrijk om hier je gezonde voeding op aan te passen en de juiste fitness supplementen te nemen.

Gebruik fitness supplementen

Proteïne en creatine fitness supplementen geven je een boost en zorgen ervoor dat je sneller je spieren kan versterken en vergroten. Daarnaast kunnen fitness voedingssupplementen ook hulp bieden bij het herstel van de spieren. Hierdoor kan de herstellingstijd vermindert worden aan de hand van fitness voedingssupplementen. De fitness supplementen kunnen ook zorgen voor meer kracht, wat kan zorgen voor betere resultaten. Met fitness supplementen haal je het meeste uit je workout en stimuleer je de vetverbranding, wat ook gewichtsverlies kan stimuleren. Het uitgangspunt bij het gebruik van fitness supplementen is de juiste basis. Deze basis betreft ook een uitgebalanceerd voedingspatroon. Bij een goede basis kunnen de juiste fitness supplementen het verschil maken. Fitness voedingssupplementen kunnen hulp bieden bij verschillende processen, waaronder de spiergroei stimuleren.Op WeightWorld vindt je verschillende fitness voedingssupplementen.

Drink genoeg

Fitness vergt veel van je lichaam en het is dan ook belangrijk dat je genoeg drinkt. Drink genoeg water om de werking van je immuunysteem te verbeteren, je lichaam te reinigen en uitdroging te voorkomen. Zorg ervoor dat je 1,5 liter tot 2 liter per dag drinkt. Tijdens je lichaam verlies je veel vocht door het zweten, waardoor je lichaam als het ware weer aangevuld moet worden. Daarnaast is het goed om je lichaam ook te ontgiften, zodat gifstoffen uit het lichaam verwijdert kunnen worden.

Houd je hartslag in de gaten

Overweeg om te investeren in een hartmonitor. Zo kan je kijken of je jezelf wel genoeg uitdaagt, of dat je wellicht toch harder aan de slag moet. Implementeer dit dan tijdens je workout. Houdt tijdens de fitness bij of je een regelmatige hartslag hebt. Veel stress kan ook zorgen voor een onregelmatige hartslag. Het is belangrijk om te zorgen voor een regelmatige hartslag ook na het sporten.

Put jezelf uit

Als je echt je uithoudingsvermogen wilt verbeteren, dan zal je jezelf moeten uitputten. Zorg ervoor dat je al je spieren uitput, en dat je snel veel reps kan maken. Door dit te doen kun je steeds voorruitgang boeken, waardoor je alleen maar meer uit je workout kunt halen, wat zorgt voor betere resultaten. Neem fitness supplementen en gebruik tijdens fitness verschillende apparatuur of daag jezelf uit om andere oefeningen te doen. Hierdoor zorg je voor meer variatie, waardoor het sporten uitdagend blijft.

Beperk je rusttijden

Rusttijden zijn nodig gedurende je workout, maar beperk deze tot 30-45 seconden tussen de sets. Zo verbeter je je uithoudingsvermogen. Zorg er daarentegen wel voor dat je na de fitness de tijd neemt om de rusten. Hierdoor kunnen je spieren herstellen en kan het blessures voorkomen. Tijdens je workout is het beter om in een keer door te gaan zonder al te lange pauzes om je uithoudingsvermogen te verhogen en om te zorgen dat je in de fitness modus blijft.

Verzet jezelf tegen vermoeidheid

Vermoeidheid ligt altijd op de loer tijdens je trainen, maar een goede voeding en de juiste fitness voedingssupplementen zullen voorkomen dat het je workout verpest. Drink bijvoorbeeld bietensap voor meer energie en uithoudingsvermogen. Ook kan de juiste muziekkeuze bijdragen aan een sterkere motivatie en drang om door te gaan. Maak bijvoorbeeld een afspeellijst voordat je naar de sportschool gaat, met muziek die zorgt voor een sterkere motivatie. Dit maakt fitness leuker en zorgt voor betere resultaten door de sterke drang die je krijgt om door te gaan. Tenslotte geven fitness supplementen ook veel energie, wat ook zorgt dat je vaker aan fitness wil gaan doen.

Zet duidelijke doelen

Bij krachttraining is het belangrijk om duidelijk voor ogen te hebben wat je wilt bereiken en je niet daarvan te laten afleiden. Blijf gefocust en houdt je vooruitgang in de gaten. Blijf nieuwe doelen stellen en zorg ervoor dat je deze blijft bereiken. Dit zorgt voor meer motivatie en een sterkere drang om door te gaan met sporten en met je dieet. Fitness supplementen kunnen je helpen om jezelf blijven te motiveren. De fitness voedingssupplementen zorgen voor meer energie, wat je nog meer stimuleert om te gaan sporten.

Blijf gemotiveerd

Motivatie is de sleutel tot succes en het is dan ook belangrijk deze gedurende je workout te behouden. Door gemotiveerd te blijven tijdens je wokout, je dieet goed na te leven en het nemen van de juiste fitness supplementen kun je snel en effectief de vetverbranding stimuleren. Door gemotiveerd te blijven, zul je minder snel opgeven doordat je je doelen wilt bereiken. Dit zal ervoor zorgen dat je sneller resultaten bereikt en dit ook blijft doen.

Let op je techniek

Tijdens je workout zal je lichaam onder veel druk en stress komen te staan. Het is dan belangrijk om de juiste techniek te blijven hanteren, zodat de kans op blessures klein blijft. Ga dus niet te ver tijdens tijdens het sporten, maar bouw het langzaam op. Door het langzamer op te bouwen, zorg je ervoor dat blessures niet mogelijk zijn vanwege uitputting of verzwakking van de spieren. Zorg dus voor een goede techniek tijdens je workout, probeer nieuwe oefeningen zorgvuldig uit en neem de juiste fitness voedingssupplementen.

Varieer je oefeningen

Als je echt vooruitgang wilt maken, dan is het belangrijk om je oefeningen regelmatig te variëren. Anders raakt je lichaam gewend aan de oefeningen, en worden deze langzaamaan minder effectief. Ga dus op zoek naar nieuwe oefeningen om je routine te uit te breiden en steeds meer uit je lichaam te halen. Hierdoor zorg je ook voor meer variatie, waardoor je minder snel opgeeft. Zorg voor variatie tijdens het sporten en je dieet. Dit maakt het gemakkelijker en leuker om een gezondere levensstijl na te leven.

Conclusie

Er is dus genoeg te doen over fitness. Het heeft allerlei positieve effecten op je lichaam en geest, en er zijn vele manieren om het maximale uit je workout te halen. Bekijk op WeightWorld NL wat voor fitness supplementen wij allemaal aanbieden die jou helpen bij het behalen van je fitnessdoelen, zoals fitness voedingssupplementen en vele superfoods.