Chiazaad en banaan ontbijtbrood
Ingrediënten:
- 4 grote rijpe bananen, gepureerd
- 2 eieren
- 100g dadels, fijngehakt
- 3 volle eetlepels yoghurt
- 50g gedroogde kokosnoot
- 3 el chiazaad
- 300g zelfrijzend bakmeel
- ¼ theelepel bicarbonaat van frisdrank
- 2 el melk
- 1 el vanille-extract
- Een snufje kaneel
Je hebt ook nodig:
- Een broodvorm.
- Bakpapier of een beetje boter voor het blik.
Serveersuggestie: bestrijk een laag cottage cheese en strooi er vervolgens wat frambozen op voor een zoete decoratie.
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Bekleed een broodvorm met bakpapier of vet het in met boter.
- Voeg de bananen en eieren een voor een toe in een grote kom. Klop goed.
- Stop de dadels, yoghurt, kokosnoot en chiazaad in de kom.
- Zeef de resterende ingrediënten, behalve de melk.
- Voeg 2 eetlepels melk toe voor een zachtere textuur. Giet in de broodvorm.
- Bak gedurende 30 minuten, dek af met folie en laat 20-30 minuten bakken totdat het brood goudbruin is.
Tip: test met een satéprikker. Als het er schoon uitkomt wanneer het door het midden is geweest, is de cake klaar! Zo niet, bak nog 5 minuten en test opnieuw.