Zoek alle Recepten Ontbijt

Selecteer Categorie

Chiazaad en banaan ontbijtbrood

Ingrediënten:

  • 4 grote rijpe bananen, gepureerd
  • 2 eieren
  • 100g dadels, fijngehakt
  • 3 volle eetlepels yoghurt
  • 50g gedroogde kokosnoot
  • 3 el chiazaad
  • 300g zelfrijzend bakmeel
  • ¼ theelepel bicarbonaat van frisdrank
  • 2 el melk
  • 1 el vanille-extract
  • Een snufje kaneel

Je hebt ook nodig:

  • Een broodvorm.
  • Bakpapier of een beetje boter voor het blik.

Serveersuggestie: bestrijk een laag cottage cheese en strooi er vervolgens wat frambozen op voor een zoete decoratie.

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Bekleed een broodvorm met bakpapier of vet het in met boter.
  3. Voeg de bananen en eieren een voor een toe in een grote kom. Klop goed.
  4. Stop de dadels, yoghurt, kokosnoot en chiazaad in de kom.
  5. Zeef de resterende ingrediënten, behalve de melk.
  6. Voeg 2 eetlepels melk toe voor een zachtere textuur. Giet in de broodvorm.
  7. Bak gedurende 30 minuten, dek af met folie en laat 20-30 minuten bakken totdat het brood goudbruin is.

Tip: test met een satéprikker. Als het er schoon uitkomt wanneer het door het midden is geweest, is de cake klaar! Zo niet, bak nog 5 minuten en test opnieuw.