Spirulina Chocoladetruffels
Ingrediënten:
- 250 g cashewnoten
- 1 eetlepel Spirulina Poeder
- 130 ml maple siroop of rijstmoutstroop
- 1 theelepel vanille-extract
- 130 g rauwe cacaoboter
- 130 g rauwe cacaopoeder
Bereiding:
Bereiding van de vulling:
- Doe de cashewnoten in een blender.
- Voeg de helft van de siroop, vanille-extract en Spirulina toe.
- Zet het mengsel 1 uur in de koelkast.
- Maak balletjes van het mengsel door met een theelepel kleine hoeveelheden uit de kom te scheppen.
- Plaats de kleine balletjes op een bakplaat met bakpapier.
Bereiding van de chocolade:
- Smelt de cacaoboter in een glazen kom boven een pannetje met kokend water.
- Klop het cacaopoeder en de resterende siroop tot een glad mengsel.
- Neem de voorbereide balletjes en leg ze één voor één in het chocolademengsel.
- Rol de balletjes met een vork door de chocolade totdat ze volledig bedekt zijn.
- Plaats de balletjes op het bakpapier en ga door totdat alle balletjes bedekt zijn.
- Zet 30-45 minuten in de koelkast tot de chocolade is uitgehard en daarna kan je ervan gaan genieten.
Serveertip: Rol de met chocolade overgoten truffels in cacaopoeder voordat de chocolade is uitgehard.