Selecteer Categorie

Spirulina Chocoladetruffels

Ingrediënten:

  • 250 g cashewnoten
  • 1 eetlepel Spirulina Poeder
  • 130 ml maple siroop of rijstmoutstroop
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 130 g rauwe cacaoboter
  • 130 g rauwe cacaopoeder

Bereiding:

Bereiding van de vulling:

  1. Doe de cashewnoten in een blender.
  2. Voeg de helft van de siroop, vanille-extract en Spirulina toe.
  3. Zet het mengsel 1 uur in de koelkast.
  4. Maak balletjes van het mengsel door met een theelepel kleine hoeveelheden uit de kom te scheppen.
  5. Plaats de kleine balletjes op een bakplaat met bakpapier.

Bereiding van de chocolade:

  1. Smelt de cacaoboter in een glazen kom boven een pannetje met kokend water.
  2. Klop het cacaopoeder en de resterende siroop tot een glad mengsel.
  3. Neem de voorbereide balletjes en leg ze één voor één in het chocolademengsel.
  4. Rol de balletjes met een vork door de chocolade totdat ze volledig bedekt zijn.
  5. Plaats de balletjes op het bakpapier en ga door totdat alle balletjes bedekt zijn.
  6. Zet 30-45 minuten in de koelkast tot de chocolade is uitgehard en daarna kan je ervan gaan genieten.

Serveertip: Rol de met chocolade overgoten truffels in cacaopoeder voordat de chocolade is uitgehard.