Vegan Chocolade Cupcakes
Ingrediënten:
Voor de cupcakes:
- 165 ml rijstmelk
- 1 theelepel appelciderazijn
- 40 ml kokosolie
- 160 g bloem
- 2 theelepels oploskoffie
- 150 g rietsuiker
- 50 g bittere cacao
- ¾ theelepel bakpoeder
Voor de ganache:
- 200 gr poedersuiker
- 35 g bittere cacao
- 25 ml rijstmelk
- 100 g plantaardige boter
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 180 °.
- Doe de rijstmelk in een kom met de appelciderazijn en voeg de kokosolie toe. Dit maakt het vloeibare mengsel.
- Meng de bloem apart met de oploskoffie, rietsuiker, bittere cacao en bakpoeder. Dit maakt het poedermengsel.
- Voeg het vloeibare mengsel toe aan het poedermengsel en mix met een garde tot het deeg glad en gelijkmatig is.
- Verdeel het deeg in 10-12 cupcakevormen en vul ze elk voor twee-derde.
- Bak gedurende 18 minuten of totdat de binnenkant goed gaar is.
- Haal uit de oven en laat ze volledig afkoelen.
- Bereid de ganache voor door alle ingrediënten met een elektrische garde te kloppen, plaats het dan in een spuitzak en verspreid het over de cupcakes.
- Serveer en geniet!