Selecteer Categorie

Vegan Chocolade Cupcakes

Ingrediënten:

Voor de cupcakes:

  • 165 ml rijstmelk
  • 1 theelepel appelciderazijn
  • 40 ml kokosolie
  • 160 g bloem
  • 2 theelepels oploskoffie
  • 150 g rietsuiker
  • 50 g bittere cacao
  • ¾ theelepel bakpoeder

Voor de ganache:

  • 200 gr poedersuiker
  • 35 g bittere cacao
  • 25 ml rijstmelk
  • 100 g plantaardige boter

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 180 °.
  2. Doe de rijstmelk in een kom met de appelciderazijn en voeg de kokosolie toe. Dit maakt het vloeibare mengsel.
  3. Meng de bloem apart met de oploskoffie, rietsuiker, bittere cacao en bakpoeder. Dit maakt het poedermengsel.
  4. Voeg het vloeibare mengsel toe aan het poedermengsel en mix met een garde tot het deeg glad en gelijkmatig is.
  5. Verdeel het deeg in 10-12 cupcakevormen en vul ze elk voor twee-derde.
  6. Bak gedurende 18 minuten of totdat de binnenkant goed gaar is.
  7. Haal uit de oven en laat ze volledig afkoelen.
  8. Bereid de ganache voor door alle ingrediënten met een elektrische garde te kloppen, plaats het dan in een spuitzak en verspreid het over de cupcakes.
  9. Serveer en geniet!