Groene Spirulina Soep
Ingrediënten
- 1 gesnipperde ui
- 2 geplette teentjes knoflook
- 2 gehakte courgettes
- 1 aardappel, geschrobd & gehakt
- 1 el olijfolie OF 1 el kokosolie
- 1 bosje gehakte verse basilicum (reserveer een blad voor garnering)
- 1 el spirulina-poeder
- 1 groentebouillonblokje verdund in 500 ml water
- Zwarte peper
Bereiding
- Verhit de olie op middelhoog vuur.
- Voeg de uien toe aan de pan.
- Roerbak ongeveer 5 minuten, tot ze doorzichtig zijn.
- Voeg de knoflook, courgettes, aardappel en verdunde groentebouillon toe.
- Breng aan de kook en kook tot de groenten zacht zijn en voeg indien nodig meer water toe.
- Voeg de gehakte basilicum toe en haal de pan van het vuur.
- Breng de soep over in een blender.
- Breng op smaak met zwarte peper.
- Voeg ten slotte de spirulina toe en mix.
Tip: Serveer met croutons en een basilicumblad voor decoratie.