Selecteer Categorie

Groene Spirulina Soep

Ingrediënten

  • 1 gesnipperde ui
  • 2 geplette teentjes knoflook
  • 2 gehakte courgettes
  • 1 aardappel, geschrobd & gehakt
  • 1 el olijfolie OF 1 el kokosolie
  • 1 bosje gehakte verse basilicum (reserveer een blad voor garnering)
  • 1 el spirulina-poeder
  • 1 groentebouillonblokje verdund in 500 ml water
  • Zwarte peper

Bereiding

  1. Verhit de olie op middelhoog vuur.
  2. Voeg de uien toe aan de pan.
  3. Roerbak ongeveer 5 minuten, tot ze doorzichtig zijn.
  4. Voeg de knoflook, courgettes, aardappel en verdunde groentebouillon toe.
  5. Breng aan de kook en kook tot de groenten zacht zijn en voeg indien nodig meer water toe.
  6. Voeg de gehakte basilicum toe en haal de pan van het vuur.
  7. Breng de soep over in een blender.
  8. Breng op smaak met zwarte peper.
  9. Voeg ten slotte de spirulina toe en mix.

Tip: Serveer met croutons en een basilicumblad voor decoratie.