Selecteer Categorie

Rauwe Limoencake

Ingrediënten:

Basis:

  • 200 g amandelen
  • 2 eetlepels amandelboter
  • 2 eetlepels Kokosolie
  • 6 paranoten
  • 100 ml kokosmeel
  • 3 eetlepels Kokossuiker
  • 2 Medjoul pitloze dadels
  • Een snufje zout

Vulling

  • 100 g rauwe cashewnoten (geweekt en gedroogd)
  • 1,5 zachte avocado
  • 2 bananen
  • 2 eetlepels Kokosolie
  • Sap van 2 limoenen
  • 1 geraspte limoenschil
  • Kokossuiker, naar smaak

Overige benodigdheden:

  • Bakvorm (diameter ongeveer 17 cm)
  • Bakpapier

Bereiding:

  1. Meng alle ingrediënten voor de basis van de cake. Je kunt het ook met de hand mengen.
  2. Bedek de bakvorm met bakpapier en verdeel het deeg erover. Druk het helemaal in de randen.
  3. Bereid de vulling voor door alle ingrediënten samen te mengen.
  4. Leg dit mengsel op de cakebodem en zet het in de koelkast of vriezer om een paar uur uit te harden.
  5. Versier en geniet!

Serveertip:

Je kunt de rauwe limoentaart serveren met verse schijfjes limoen, verse aardbeien en rauwe cacaonibs of andere decoraties naar keuze.